Jan van der Putten, Handel
 
 
Home Stamopbouw Stamduiven Prestaties Te koop Referenties Contact
 
 
 Stamopbouw
 Eerste winnen, eerste geven
 Het jonge duivenspecialisme leidt er toe dat Jan zijn duiven enkel speelt als jong en nooit met oude  of jaarling duiven vliegt. Alleen het allerbeste krijgt op het eind van het seizoen en  nieuwe stek.

 De selectie is dan ook uitermate streng, kunnen winnen van de massa én een indrukwekkende  palmares overleggen zijn een eerste criterium, deze kwaliteiten doorgeven aan het nageslacht om  een plaatsje op het kweekhok te behouden het volgende.
 Of... eerste winnen, eerste geven!


 Duiven als ; "De donkere 34" (vader van 15  1e prijs winnaars) Later zijn zoon "Black Dream",  "Young Devil", "De Toury", "Het Asduifke", "Magic Woman", "Young Toury" en "Gerardje"
 Bleken op het kweekhok van uitzonderlijke klasse. In bijna alle actuele top duiven vinden we deze  bloedlijnen terug.
  Vlieghok van Jan van der Putten
 
 Recentelijke Kweekduiven zijn; "De Orleans", "Supertje 917" (6e Nationale Asduif Jong T.B.O.T.B.) "The Gentleman" (1e Nationale Asduif TOPWings
 en 4e Nationale Asduif Jong T.B.O.T.B.) "Dochter Black Dream" en kinderen van "De Twan"

 
Bloedlijnen kweekhok
Wanneer we de bezetting van het kweekhok onder de loep nemen vinden we praktisch alle duiven van hierboven genoemde stamduiven terug met als rode draad "De Donkere 34".
In '99 diende zich met de geboorte van de al eerder genoemde "Black Dream" een nieuw kweekfenomeen aan. Hij werd vader van 7 eerste prijswinnaars, 2 teletekst duiven en veel belangrijker nog een ongelofelijke nakweek.

De tweede bloedlijn die momenteel geweldige nakweek geeft is die van "Young Devil"! Deze absolute topkweker is rechtstreeks afkomstig van Ad Schaerlaeckens, Baarle-Nassau en zoon van de nu al legendarische topper "Home Alone" (1e van 13.203 d. met 5 min. voorsprong en vader van 4 winnaars tegen gem. 8.000 d.) x "Geschelpte 909" een dochter van "Superstar" x "Klein uit Sissi".
Afstammelingen van "Young Devil" werden voornamelijk gekoppeld tegen de nakweek van "Black Dream".. en met fantastische resultaten.

Versterking
Bij Ad Schaerlaeckens, Baarle-Nassau, wist Jan iets van het beste te bemachtigen. Twee zonen van "Home Alone", een zoon van "De Kampioen 707" en "Zus Invincible" kwamen in Handel het kweekhok versterken. En met "Young Devil" een zoon van "Home Alone" haalde Jan zelfs een nieuwe topkweker in huis.

Wim Vermetten uit Alphen werd door Ad Schaerlaeckens beschouwd als een van zijn grootste concurrenten. Jan klopte eraan en in 2005 werd er uit de toppers een 5-tal duiven geruild, 3 van de 5 Vermetten-duiven gaven gekruist met de eigen soort al diverse eerste prijswinnaars.

Ook is er versterking gehaald bij C. & G. Koopman uit Emmerveen en dit bleek direct een schot in de roos.

Recentelijke Versterking
2014 en 2015 rechtstreekse Embregts - Theunis duiven "Dragon Rocket" / "Witbuik" Lijn  (2015 reeds 1e prijswinnaar uit  gekweekt )